Få opskriften på lækker spansk mandelkage
SPONSORERET indhold

Få opskriften på lækker spansk mandelkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mandler, mandler, mandler og så sukker, æg og citron er hemmeligheden bag denne vidunderlige kage. Ingen mel og ingen smør i dejen, kun lidt til springformen. Kagen er til 4-6 personer.

Af: Nanna Simonsen Foto: Lars Ranek
01. maj. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
4-6

Ingredienser

Smør og hvedemel til formen
500 g økologiske mandler
6 store æg
250 g sukker
¼ tsk. fint havsalt
1 øko-citron, fintreven skal heraf
drys af flormelis og friskstødt kanel

Sådan laver du spansk mandelkage:

Dæk bunden af en springform med et stort stykke bagepapir, og klem det fast med ringen. Smør ringen omhyggeligt med smør og drys den med mel. Bank det overskydende af.

Smut mandlerne, og tør dem i et klæde. Mal dem til mandelmel i foodprocessoren. Tænd ovnen på 150 grader. Pisk æg, sukker og salt til en luftig æggesnaps. Rør mandelmelet i lidt efter lidt.

Rør citronskallen og 4-5 dråber presset saft i mandeldejen. Hæld dejen i formen, og bag den cirka tre kvarter, eller til den virker akkurat fast og er let lysebrun. Lad kagen køle af i formen. Drys den med flormelis og en smule friskstødt kanel.

PRØV OGSÅ: Sprødstegt sandart med spinat og citronfløde