Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglas
Foto: Betina Hastoft

Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur

Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglasur

Det er tid til fastelavnsboller, og hvem kan modstå sådan en lækker bolle med chokoladecreme og moccaglasur.

plate 18 stk.
printer Print

Fastelavnsboller med chokoladecreme og moccaglas
Dej:
1 dl mælk
50 g gær
4 spsk. sukker
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
200 g smør
ca. 400 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Creme:
1 portion kagecreme (se klassiske fastelavnsboller)
100 g hakket mørk chokolade
Moccaglasur:
4 dl flormelis
3 spsk. kakaopulver
ca. 4 spsk. god stærk kaffe
Pynt:
evt. lidt hakkede pistacienødder

  1. Lun mælken, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg. Smuldr smørret i halvdelen af hvedemelet, og rør det i. Tag dejen ud på bordet, og ælt den med resten af hvedemelet. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time.
  2. Smelt chokoladen direkte i den varme kagecreme. Dæk cremen med husholdningsfilm, og køl den af i køleskabet.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle i ca. 1 cm’s tykkelse. Skær den ud i 18 firkanter. Pensl dejen med sammenpisket æg. Læg 2 tsk. creme på hvert stykke. Saml dejen omkring fyldet. Pensl sammenføjningerne med sammenpisket æg. Sæt bollerne med sammenføjningerne nedad på bagepapir. Lad bollerne efterhæve 15 min. Pensl dem med æg.
  4. Bag bollerne ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, og lad dem køle af.
  5. Rør flormelis, kakaopulver og kaffe til en glat glasur. Fordel glasuren på fastelavnsbollerne. Pynt evt. med lidt hakkede pistacienødder på toppen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavnsboller og Bageopskrifter