Fladbrød med hummus og løgsalat
Foto: Anders Schønnemann

Fladbrød med hummus og løgsalat

Selv om tiden er knap i hverdagen, behøver du ikke forfalde til fastfood. På kun 20 minutter kan du nå at lave et festfyrværkeri af et sundt måltid – se bare her.

printer Print
clock 20 minutter
plate 2 personer

Løgsalat:

2 løg
Saft af 1 citron
2 tsk. sukker
2-3 håndfulde bredbladet persille

Hummus:

100 g kogte kikærter
½ fed hvidløg
½ tsk. knust spidskommen
1 tsk. tahini
Saft af 1 citron
1 spsk. olivenolie
1½ spsk. koldt vand
½ tsk. sød paprika
Salt
Eventuelt lidt jomfru i det grønne, som er en plante med fine, blå blomsterskud

Tilbehør:

1-2 gulerødder
2 store fladbrød
¼ rødkål
2 spsk. tyk yoghurt
Lidt chilisovs

Energi pr. person:
455 Kcal
Fedt:
23 %
Protein:
13 %
Kulhydrat:
64 %

Sådan gør du

  1. Skær løgene i tynde skiver – gerne på et mandolinjern.
  2. Rør saft af 1 citron med 2 tsk. sukker, og vend løgene i lagen.
  3. Lad dem trække indtil servering. Vend persille i lige inden anretning.
  4. Blend kikærterne med hvidløg, spidskommen, tahini og olivenolie. Spæd op med koldt vand, til den er glat. Smag til med paprika og salt, samt eventuelt mere citron.
  5. Drys eventuelt hummussen med jomfru i det grønne. Skræl gulerødderne, og lav tynde strimler af dem med en tyndskræller. Snit kålen fint.
  6. Lun fladbrødene på en tør, varm pande, og smør dem med hummus og top dem med sprøde grøntsager og løgsalat.
  7. Servér straks med yoghurt og chilisovs til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Hummus, Nem aftensmad og Hovedret