Frikadelle med timian & sveske
Skønne hjemmelavet december frikadeller
Ingredienser
450-500 g hakket kalve- og flæskesmåkød 4-7 %
1 æg
1 dl minimælk
25 g hvedemel
1 hakket løg
1 tsk salt, friskkværnet peber
1 tsk timianblade
1 udkernet groftrevet æble,
gerne coxorange
125 g hakkede, spiseklare svesker 16 hele, smuttede mandler
Stegning:
3 tsk rapsolie
Salat af rosenkål:
250-300 g rosenkål
1 avokado
2-3 spsk ristede græskarkerner
evt. ekstra reven citronskal Dressing:
3 spsk citronsaft
1 tsk reven skal af ubehandlet citron
1 tsk honning
2 spsk olivenolie
300 g groft kernebrød
Sådan gør du:
Pisk æg, mælk, mel, løg og krydderier sammen. Pisk blandingen med det hakkede kød og rør æbler og svesker i farsen, der formes til 16 små frikadeller. Stik en hel mandel i hver frikadelle og steg dem gyldne og sprøde på panden. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den godt til. Pil så mange af de yderste blade af rosenkålene, som du kan, og snit resten fint. Vend rosenkålene med dressingen, vend avokadokød og græskarkerner i til sidst, drys med reven citronskal og server salaten til dellerne.
Energi pr. person: 710 kcal, fedt 30%, protein 24%, kulhydrat 46%