Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Græsk valnøddebrød
Foto: Mikkel Adsbøl

Græsk valnøddebrød - opskrift fra Hendes Verden

Græsk valnøddebrød

Et rigtig godt, groft brød med fin valnøddesmag. lækkert til ost og som madbrød.

plate 2 stk.
printer Print

25 g gær
1½ dl yoghurt
1½ dl vand
1½ tsk. salt
75 g finthakkede valnødder
200 g fuldkornshvedemel
ca. 200 g hvedemel
æg til pensling

  1. Pisk gær, yoghurt, vand, salt og valnødderne sammen med fuldkornsmel og ca. 100 g hvedemel. lad dejen stå en times tid, lunt og tildækket.
  2. Ælt dejen færdig med mere mel, klap den ud til en firkant, del den i to, og fold de to stykker et par gange til små, firkantede brød. læg dem på pladen til efterhævning i ca. 25 min., pensl med sammenpisket æg, og bag brødene ved 225 gr. i ca. 20 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Græsk mad og Bageopskrifter