Giv et blad i julegave. Priser fra 149 kr. Klik her →

Grillede grøntsager med oliven fetadrys
Foto: Line Falck

Grillede grøntsager med oliven fetadrys - opskrift fra Hjemmet

Grillede grøntsager med oliven fetadrys

En delikat salat i form af grillede grøntsager med oliven fetadrys til.

plate 4 personer
printer Print

Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af grillen)
Grilltid: ca. 30 min.
1 blomkålshoved
1 bundt nye løg, 2 store eller 4 små
1-2 røde peberfrugter
ca. ½ dl olivenolie
Drys:
saft af 1 citron
½ dl ekstra
jomfruolivenolie
150 g fetaost (hvid salatost i saltlage)
10-12 store
sorte kalamataoliven
Tilbehør: 1 flute
Pynt: brøndkarse

  1. Tænd grillen. Varmen er passende, når kullene er grå, og man kan holde hånden over risten i mindst 5 og højst 10 sekunder.
  2. Skær blomkålen i både (med stokken). Skær løgene i halve eller kvarte fra top til rod. Skær peberfrugter i tykke ringe. Vend hver type grøntsag i olivenolie på en tallerken.
  3. Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider. Grill peberfrugterne i ca. 5 min. på hver side.
  4. Læg grøntsagerne på et fad, dryp med citronsaft og ekstra jomfruolivenolie. Drys med smuldret feta. Udsten olivenerne, hak dem, og drys dem over salaten. Pynt med brøndkarse.
  5. Grill tynde skiver flute på et stykke sølvpapir, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
  6. Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med brødchipsene.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Feta, Grillmad, Vegetarisk og Hovedret