Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Grillspyd med spidskålssalat
Foto: Thomas Hergaard

Grillspyd med spidskålssalat - opskrift fra Hjemmet

Grillspyd med spidskålssalat

plate (4 personer)
printer Print

Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 12 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
1 kyllingebryst
2 svinekoteletter
2 lammekoteletter
2 grillpølser
1-2 grønne squash (tern)
Marinade:
2 fed hvidløg (knuste)
1 spsk rosmarin (finthakket)
2 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
salt og peber
Salat:
1 spidskål
1 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie
250 g cherrytomater (halve)
mynte og persille (hakket)

  1. Skær alt kød i store tern og vend dem i marinaden. Lad dem stå og trække ved stuetemperatur i 20 min. eller i køleskabet i 2-6 timer.
  2. Del kålen i kvarter og skær stokken ud. Skær den i tynde strimler og vend dem med citronsaft, olie, salt og peber. Vend tomater og krydderurter i.
  3. Træk kød og squash på spyd og steg dem på en varm grill, grillpande eller under grillen i ovnen i ca. 6 min. på hver side.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Grillspyd og Hovedret