Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grundopskrift på pizzadej og tomatsauce
Foto: Mikkel Adsbøl Nemt og lækkert - lav din egen pizzadej.

Grundopskrift på pizzadej og tomatsauce - opskrift fra Hendes Verden

Grundopskrift på pizzadej og tomatsauce

Det er faktisk slet ikke svært eller besværligt at lave sin egen pizzadej og tomatsauce - her får du en nem opskrift på dej til pizza og en masse lækre forslag til pizzafyld og toppings.

(2-4 pizzaer)
Print

1 portion pizzadej
1 portion tomatsauce

250 g frisk mozzarellaost i tynde skiver
evt. 4 spsk. friskreven parmesan
2 tsk. tørret oregano
1 spsk. olivenolie
friske tomatskiver, basilikumblade
pesto til pynt:
1 bøtte frisk basilikum eller et bdt. persille
1 fed hvidløg
1 tsk salt, gerne Maldon sea salt
40 g pinjekerner
50 g parmesanost
1 dl ekstra jomfruolivenolie

Sådan laver du pizzadej

  1. Pizzadej: Udrør gæren i lunkent vand. Rør salt i. Tilsæt pizzamel. Ælt dejen godt i 5-10 min., til den er elastisk og meget smidig.
  2. Lad dejen hæve et ikke for varmt sted ca. 3 timer. Eller allerbedst, stil den tildækket i køleskabet 8-10 timer. Tag i så fald dejen ud, 20 min. før du skal udrulle den.
  3. Lav 2-4 kugler af dejen, og læg dem på et meldrysset bord. Tryk dejen flad til en cirkel med hænderne. Rul nu dejen ud, til den er ca. ½ cm tyk. Læg dejen over på bagepapir. Bøj evt. kanten ind hele vejen rundt, så kanten bliver lidt højere end resten af pizzaen.
  4. Tomatsauce: Skær et kryds i tomaterne, og dyp dem i kogende vand 1 min. Flå skindet af dem, og skær dem i mindre stykker med saft og kerner.
  5. Kog tomater og de øvrige ingredienser til tomatsaucen sammen. Rør igryden jævnligt. Det tager ca. 15-20 min. Saucen skal være tyktflydende.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza og Pizzasnegle