Helstegt oksemørbrad og svampesauté med spidskål
SPONSORERET indhold

Helstegt oksemørbrad og svampesauté med spidskål

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gå efter det gode kød, gerne fra slagteren, så kan du ikke slå fejl med denne steg. Her får du opskriften på en lækker helstegt oksemørbrad med lækkert tilbehør. Se her, hvordan du laver en lækker oksemørbrad til en festlig lejlighed - fx. nytårsaften.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
10. maj. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time, 5 min | Arbejdstid: 30 min

Ingredienser

1,2 kg oksemørbrad
1 spsk olivenolie
lidt smør til stegning
salt og peber
3-4 kviste frisk timian

250 g svampe, f.eks. shiitake svampe
1 rødløg
2 fed hvidløg, finthakket
½ spidskål
revet citronskal
lidt citronsaft
½ dl persille, groft hakket

Tilbehør: kartofler og f.eks. rødvinssauce eller svampecreme.

Sådan gør du

  1. Skær senen af oksemørbraden, og brun kødet på en pande med olivenolie og lidt smør. Kom kødet i et ovnfast fad, og krydr med salt, peber og timian.
  2. Steg kødet i ovnen i 35 minutter ved 185 grader, og lad det hvile 15 minutter, inden du skærer det ud.
  3. Ordn svampene, og skær dem i skiver. Pil og snit rødløg og hvidløg i skiver. Steg rødløg og svampe møre på en pande med olivenolie, og krydr med hvidløg, salt og peber.
  4. Tilsæt groft snittet spidskål, og sautér et par minutter mere, inden du krydrer med citronskal, citronsaft og hakket persille.
  5. Skær skiver af mørbraden, og anret det sammen med svampesauté med spidskål. Servér gerne kartofler og f.eks. rødvinssauce eller svampecreme til.

PRØV OGSÅ Den perfekte lammekølle

 

Anbefalet til dig