Kold svampecreme med hvidløg og persille
Foto: Line Thit Klein Kold svampecreme med hvidløg og persille

Svampecreme

Kold svampecreme med hvidløg og persille

Lækker og frisk svampecreme, der passer perfekt til sommerens stege eller grillretter.

printer Print

250 g champignon
1 fed hvidløg
4 dl rødvin
2 ½ dl cremefraiche 38 %
1 tsk dijonsennep
lidt citronsaft
1 fed finthakket hvidløg
2 spsk hakket persille
1 spsk hakket purløg
1 spsk hakket estragon
salt og peber
evt. lidt ekstra dijonsennep og citronsaft

Sådan gør du

Skær roden af champignonerne, og skyl dem. Kom hele champignoner i en gryde sammen med hvidløg, hæld rødvin på og lad det koge til der kun er 2 spsk rødvin tilbage i gryden. Tag champignonerne op, afkøl og hak dem groft.

Rør cremefraiche sammen med dijonsennep, citronsaft, hvidløg, persille, purløg og lidt estragon. Rør de hakkede, rødvinskogte champignon i dressingen, og krydr med salt og peber og evt lidt ekstra dijonsennep og citronsaft. 

Server svampecreme med hvidløg og persille som kold sauce f.eks. til stegt oksekød eller denne oksemørbrad.   

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter