Islagkage med orangechokolade og friske bær samt mango- og hindbærcoulis

Islagkage med orangechokolade og friske bær samt mango- og hindbærcoulis

10 personer

Ingredienser

  • 4 past. æggeblommer
  • (2 bægre)
  • 1 dl flormelis
  • 200 g orangechokolade
  • evt. 2 spsk. cognac
  • ½ l piskefløde
  • Pynt:
  • 2 dl piskefløde
  • 300 g friske bær
  • lidt frisk mynte.
  • Hindbærcoulis:
  • 300 g hindbær (friske el. frosne)
  • ½ dl vand
  • 150 g sukker
  • Mangocoulis:
  • 2 modne mangofrugter
  • 1 dl vand
  • 150 g sukker
  • 4 spsk. citronsaft

  1. Iskagkage:
  2. Pisk æggeblommer og flormelis sammen. Hak chokoladen, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Køl chokoladen lidt af, og pisk den i æggemassen. rør evt. cognac i.
  3. Pisk fløden stiv, og vend den i æggemassen. Kom ismassen i en springform foret med plastfilm. dæk isen til. Frys den mindst 6 timer ved –18 gr.
  4. Server isen pyntet med flødeskum og bær og med de 2 slags coulis til.
  5. Hindbærcoulis:
  6. Kog hindbær og vand op i ca. 5 min. Pres det gennem en sigte. Kog saften op med sukker, til sukkeret er opløst. Afkøl blandingen.
  7. Mangocoulis:
  8. Skræl mangoerne, skær kødet i tern, og kog dem i vandet ca. 5 min. Kom sukker og citronsaft i, og kog igen 3-4 min. miks det hele i en blender, og køl af.