
Foto:
Jordbær-ispinde med mørk chokolade
Fine og nemme ispinde dyppet i chokolade.
plate
4-6 Person(er)
Af Mette Helbæk
Ingredienser
500 g jordbær
3-4 spsk flormelis
Isforme + ispinde
Til pynt: 100 g mørk
chokolade
Sådan gør du
Is: Blend jordbærrene grundigt i en blender, foodprocessor eller med en stavblender. Smag den flydende jordbærpure til med flormelis, og husk, at isen bliver mindre sød, når den er kold. Hvor meget flormelis, du skal bruge, afhænger af, hvor søde jordbær du bruger. Kom ismassen i isforme af silikone eller plastik. Frys isene i minimum 6 timer, til de er helt gennemfrosne.
Pynt: Smelt chokoladen over vandbad, og smør flydende chokolade på toppen af de frosne is. Chokoladen stivner med det samme. Du kan nu servere isene eller komme dem i en plastikboks og tilbage i fryseren.
PRØV OGSÅ: Eton mess med jordbær og hyldeblomst
Se, hvad vi ellers skriver om: Hjemmelavet is og Ispinde
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: