Jordbærclafoutis
SPONSORERET indhold

Sommerdessert: Jordbærclafoutis

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Clafoutis er en fransk bagt dessert med bær, som smager dejligt og er supernem at lave.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
11. jul. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
6 personer

Ingredienser

300 g jordbær
2 æg
80 g mel
80 g smeltet smør
60 g sukker
1 ½ dl mælk
1 tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
¼ tsk fint salt
50 g mandelflager

Tilbehør:
Vaniljeis eller flødeskum

Sådan laver du jordbærclafoutis:

Skyl jordbærrene, del de største af dem i halve, og fordel dem i et smurt ildfast fad.

Lav clafoutisdejen ved at piske æg og mel sammen til en ensartet masse, tilsæt derefter smør, sukker, mælk, vaniljesukker, bagepulver og salt, og pisk dejen sammen − den vil have konsistens som pandekagedej.

Hæld dejen over jordbærrene, drys med mandelflagerne, og bag clafoutisen i først 10 min ved 200 grader, skru dernæst ned til 175 grader, og bag videre i ca. 15-20 min.

Servér clafoutisen lun med vaniljeis eller flødeskum til.

PRØV OGSÅ: Hyldeblomst-rabarberkage