Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på kalvecarpaccio med vagtelæg og svampe
Foto: Line Thit Klein Kalvecarpaccio med vagtelæg og svampe

Opskrift på kalvecarpaccio med vagtelæg og svampe

Kalvecarpaccio med vagtelæg og svampe

4
Print

300 g svampe, f.eks. karl johan, rørhat eller kejserhat
12 vagtelæg
5 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk sennep
1 tsk sukker
1 håndfuld estragonblade
300 g carpaccio (rå oksemørbrad eller filet i tynde skiver)
salt og sort peber

Sådan lave du kalvecarpaccio

1. Klargør og skær svampene i tynde skiver, og svits dem i lidt olie på en meget varm pande. Krydr med salt og sort peber, og tag dem af varmen.

2. Steg spejlæg af vagtelæggene. Deres skal er mere sej og tyndere end hønseæg – derfor er det en god ide at slå hul på skallen med en skarp kniv, så det er nemmere at åbne dem. Steg æggene i en smule olie på en nonstick pande. De skal have 1 minut.

3. Rør en dressing af eddiken, sennep, 3 spsk olivenolie og sukker. Krydr dressingen med lidt salt og kom estragonbladene i.

4. Anret carpaccioen på tallerkner. Kom de ristede svampe over og pynt med vagtelæg. Kom dressingen over til sidst. Spis med rustikt hvedebrød til.


Tip:
Du kan også lave retten med roastbeef i tynde skiver.

Se, hvad vi ellers skriver om: Carpaccio, Æg, Kalv, Italiensk mad, Forret og Frokost