Karamelblommer med mazarin
SPONSORERET indhold

Karamelblommer med mazarin

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En saftig mazarinkage i selskab med blommer i karamelsauce - mums!

Af: Mikkel Adsbøl Foto: Mikkel Adsbøl
27. aug. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(6 pers.)

Ingredienser

Blommer i karamel:
6-12 blommer
50 g smør
4 spsk. sirup
2 spsk. sukker
1 dl piskefløde
Mazarinkage:
100 g ren rå marcipan
100 g sukker
100 g blødt smør
2 æg
1½ spsk. hvedemel
50 g fintmalede mandler
Desuden:
100 g smeltet mørk chokolade
Tilbehør:
flødeskum

  1. Skyl blommerne, og del dem i halve. Fjern stenene. Kog smør, sirup, sukker og fløde i en tykbundet gryde, til det får en gylden farve. Kom blommerne i, og kog dem et par min. Skindet øsner sig på blommerne. Tag nu forsigtigt blommerne op uden skindet. Læg dem på en tallerken.
  2. Kog karamellen ind et par min. sammen med skindet fra blommerne (de giver karamellen farve), og kassér herefter blommeskindet. Lad karamellen køle lidt af.
  3. Rør marcipan og sukker sammen. Tilsæt smørret, og rør dejen jævn. Kom æggene i ét ad gangen. Bland mel og mandler, og vend det i.
  4. Lav en form af bagepapir og klips (15 x 15 cm), og smør den med smør. Kom dejen heri.
  5. Bag mazarinen ca. 35-40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl kagen, og betræk den med smeltet chokolade. Portionsanret kagen, og server med blommer, karamel og flødeskum.