
Kærnemælkshorn med marcipan
Kærnemælkshorn med marcipan
Lune kærnemælkshorn passer perfekt til en god kop kaffe eller te. Her får du den bedste opskrift på kærnemælkshorn med marcipan.
preparation
Total: en time, 32 minutter
plate
16 stk. kærnemælkshorn med marcipan
Ingredienser
Kærnemælkshorn med marcipan
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 12 min.
Fryseegnede
Dej:
25 g gær
½ dl lunkent vand
75 g smør
2 dl kærnemælk
2 spsk. sukker
1 æg
½ tsk. salt
400 g hvedemel
Marcipanremonce:
75 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
Pynt:
1 æg
2-3 spsk. flormelis eller krymmel
Sådan laver du kærnemælkshorn med marcipan
- DEJ: Opløs gæren i vandet i en stor skål.
- Smelt smørret ved lav varme og bland smørret og kærnemælken i.
- Tilsæt sukker, æg, salt og det meste af melet.
- Ælt dejen, til den er blød og smidig, og tilsæt mere mel løbende, indtil dejen lige akkurat kan slippe fingrene.
- Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- REMONCE: Riv marcipanen groft og rør den med smør og sukker.
- HORN: Del dejen i 2 og rul hver del ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
- Skær cirklen ud i 8 stykker.
- Læg en klat remonce i den tykke ende af hvert stykke dej og rul dem løst sammen til horn − fra den brede ende mod spidsen.
- Læg hornene på bageplader med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag hornene i 12-15 min. ved 180 grader, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
- Drys hornene med sigtet flormelis eller krymmel inden servering.
Tip
Kærnemælkshorn er bedst friskbagte, men de holder sig også fint et par dage i en lufttæt beholder, hvis du luner dem inden servering. Ellers kan de friskbagte horn fryses ned og lunes.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Bagning og Bageopskrifter
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: