
Kærnemælkshorn med marcipan
Lune kærnemælkshorn er det ultimative hjemmebag. De lækre kærnemælkshorn er en dejlig mellemting mellem brød og kage. Remoncen er med marcipan og det gør hornene søde og velegnede til en god kop te eller kaffe. Her får du den bedste opskrift på kærnemælkshorn med marcipan, og længere nede på siden finder du masser af gode tip til både fyld og bagning af de lækre lune horn. Velbekomme - og god bagelyst!
Ingredienser
Kærnemælkshorn med marcipan
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 12 min.
Fryseegnede
Dej:
25 g gær
½ dl lunkent vand
75 g smør
2 dl kærnemælk
2 spsk. sukker
1 æg
½ tsk. salt
400 g hvedemel
Marcipanremonce:
75 g marcipan
75 g blødt smør
75 g sukker
Pynt:
1 æg
2-3 spsk. flormelis eller krymmel
Sådan laver du kærnemælkshorn med marcipan
- DEJ: Opløs gæren i vandet i en stor skål.
- Smelt smørret ved lav varme og bland smørret og kærnemælken i.
- Tilsæt sukker, æg, salt og det meste af melet.
- Ælt dejen, til den er blød og smidig, og tilsæt mere mel løbende, indtil dejen lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- REMONCE: Riv marcipanen groft og rør den med blødt smør og sukker.
- HORN: Del dejen i 2 og rul dejen ud til en cirkel med en diameter på ca. 30 cm.
- Skær cirklen ud i 8 stykker. Læg en klat remonce i den tykke ende af hvert stykke dej og rul dem løst sammen til horn − fra den brede ende mod spidsen.
- Læg hornene på bageplader med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg. Bag hornene i 12-15 min. ved 180 grader, til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.
- Drys hornene med sigtet flormelis, hakkede mandler, frysetørrede hindbær eller krymmel inden servering.
- Server de færdigbagte horn til en god kop te eller kaffe.

Gode bagetip
Hornene er bedst friskbagte, men de holder sig også fint et par dage i en lufttæt beholder, hvis du luner dem inden servering. Ellers kan de friskbagte horn fryses ned og lunes.
Smidig dej med syrlig smag
Dejen bliver ekstra smidig, hvis du bruger en cremet cremefraiche, der samtidig giver hornene en fin syrlighed. Prøv at erstatte halvedelen af kærnemælken i opskriften med creme fraiche 18 %.
Hurtige horn
Du kan droppe gærdejen og bage kærnemælkshorn med bagepulver, hvis du ikke har tid til at vente på, at dejen skal hæve - eller du ikke har gær i huset, og bare gerne vil bage de lækre horn med fyld. Se her, hvordan du bager sprøde gammeldags kærnemælkshorn med bagepulver
Gode bud på fyld til kærnemælkshorn
Opskriften på disse kærnemælkshorn er med marcipan, men du kan også vælge at fylde hornene med fx. blød nougat, lidt revet mørk chokolade, hindbærsyltetøj eller måske en kombination? Du kan også røre en remonce med marcipan og f.eks. kanel, ingefær eller kardemomme. Du kan også bage kærnemælkshorn med nutella - se hvordan, lige her
Vidste du.... at man også kan bage kærnemælkshorn med squash?

(Foto: Thomas Hergaard)
Den fine grønne grøntsag er nok ikke det første, man forbinder med et nybagt kærnemælkshorn, men ikke desto mindre kan du faktisk sagtens bage de lækre horn med squash. I denne opskrift fyldes de luftige horn med en remonce lavet af marcipan og revet squash. Se bare Katrine Klinkens lækre opskrift fra Hjemmet:
Kærnemælkshorn med squash
- Smuldr 150 g hvedemel med 150 g smør.
- Tilsæt 2 spsk sukker og saml dejen med 3/4 dl kærnemælk.
- Lad den hvile 1 time i køleskabet.
- Rul den ud i en cirkel på et meldrysset bord med en diameter på 35 cm. Del den i 10 „lagkagestykker“.
- Riv 150 g squash og 75 g ren rå marcipan og bland det sammen.
- Læg en skefuld i den brede ende af hvert dejstykke. Rul sammen fra den brede ende og form til horn.
- Sæt dem på bageplade på bagepapir med spidsen nedad. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler og perlesukker.
- Bag hornene i en 200 grader varm ovn ca. 15 min.
Tip
Kærnemælkshorn er bedst friskbagte, men de holder sig også fint et par dage i en lufttæt beholder, hvis du luner dem inden servering. Ellers kan de friskbagte horn fryses ned og lunes.
Bag med kærnemælk
Det er nemt og lækkert at bage med kærnemælk, creme fraiche, ymer og andre syrnede mælkeprodukter. De syrnede mejeriprodukter giver dit bagværk en let syrlig smag, der kan minde lidt om den du kender fra surdejsbrød og boller. Når du bager med f.eks. kærnemælk eller andre syrnede forlænger du holdbarheden i dit brød og kager.
Her får du 6 lækre opskrifter på både både brød, vafler, scones, kage og boller bagt med kærnemælk: