KETO opskrift: Chicken korma med blomkålsris
SPONSORERET indhold

KETO opskrift: Chicken korma med blomkålsris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne chicken korma er til dig, der elsker indisk mad og gerne vil nyde de gode smage, selvom du spiser KETO.

Af: Jane Faerber Foto: Columbus Leth
03. jan. 2019 | Mad | ALT.dk
2 personer

Ingredienser

Indisk marinade 

1 spsk olivenolie
1 tsk karrypulver
1 tsk garam masala
Salt og friskkværnet peber

400 gram kyllingebryst i tern

Korma-sovs 

1 lille løg
2 fed hvidløg
5 g frisk, rød chili
10 g frisk ingefær
½-1 dl vand
1 lille spsk garam masala
2 dl kokosmælk
1 spsk tomatpuré
Salt og friskkværnet peber

Blomkålsris 

300 g blomkålsris
50 g cremefraiche 38 %
10 g mandler til drys

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    628 Kcal
  • Fedt:
    45 %
  • Protein:
    41 %
  • Kulhydrat:
    14 %

Sådan gør du

Indisk marinade 

  1. Kom olivenolien i en skål og tilsæt karry, garam masala, salt og peber. Rør marinaden godt sammen.
  2. Skær kyllingekødet i tern og vend dem med den indiske marinade. Lad kyllingekødet marinere i nogle timer i køleskab.
  3. Steg derefter kyllingekødet på en pande, til det er næsten gennemstegt.
  4. Læg det til side, til saucen er klar.

Korma-sovs 

  1. Kom løg, hvidløg, chili uden frøkerner, ingefær og vand i en blender og blend det til en fin puré.
  2. Svits de blendede løg i en sauterpande i et par minutter.
  3. Tilsæt garam masala og lad det svitse med. Kom kokosmælk og tomatpuré i og lad det koge op.
  4. Tilsæt kyllingen og lad retten simre videre i 10 minutter.
  5. Smag retten til med salt og peber og dr ys til sidst med hakkede mandler inden server ing.

Blomkålsris 

  1. Hak blomkål til blomkålsr is i foodprocessoren eller riv blomkålen på et rivejern.
  2. Overhæld dem kort med kogende vand og dræn dem inden server ing, hvis du vil have dem varme.
  3. Server chicken korma med blomkålsr is og en klat cremefraiche.

Anbefalet til dig