Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på klatkager
Foto: Line Thit Klein Klatkager er skønne som nem aftensmad, men kan også bruges på morgenbordet.

Opskrift på klatkager med tranebærsovs

Klatkager med tranebærsovs

Lav dine egne klatkager af rester af risengrød, og brug dem som et ekstra lækkert indslag på morgenbordet eller som nem aftensmad. Opskriften på klatkager får du her:

20 minutter
Print
20 stk. klatkager

Klatkager med tranebærsovs

  • 125 g tranebær
  • 1½ dl ahornsirup
  • 3 æg
  • ca. 700 g risengrød
  • 2 spsk rørsukker
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 knsp salt
  • smør til stegning

Sådan laver du klatkager

  1. Skyl tranebærrene, og kom dem i en gryde sammen med ahornsirup. Lad det nå kogepunktet, og sluk så for varmen.
  2. Del 2 af æggene, og pisk hviderne stive. Rør æggeblommer og det hele æg i risengrøden sammen med sukker, salt og mel. Vend de stive hvider i. 
  3. Kom klatkagedejen på en varm pande med smør – brug en spsk til at lægge klatterne på panden med. Steg dem ca. 1 minut pr. side.
  4. Servér med lun tranebærsovs til.

TIP

Klatkagerne kan laves på forhånd og lunes i ovnen. Har du kirsebærsauce tilovers kan du også bruge det. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Klatkager, Julemad, Søde sager, Dansk mad og Dessert