Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos
Foto: Line Thit Klein Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos

Opskrift på kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos

Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos

En rigtig god måde at få ”smuglet” en masser grøntsager ind i børnenes favorit...

50 minutter
Print
Kødsovs til 4 personer

Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos

1 kg kartofler
300 + 300 g gulerødder
25 g smør
½ dl mælk
groft salt og sort peber
1 squash
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
2 dåser flåede tomater
1 spsk hakket, frisk oregano
1 tsk sukker
2 spsk rasp

Sådan laver du kødsovsen

1. Varm ovnen op til 200 gr. Skræl kartofler og 300 g gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Sigt vandet fra, og mos grøntsagerne sammen med smør og mælk til en grov mos. Smag til med salt.

2. Mens kartoflerne koger, skæres squash og løg i tern. Skræl de sidste 300 g gulerødder, og skær dem i skiver. Hak hvidløget fint. Varm olien op i en gryde og brun kødet, mens du hakker det i stykker med en spatel. Tilsæt squash, løg og gulerødder og steg dem med i 3 minutter, til de begynder at få farve. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 minut og kom så tomater, oregano og sukker i. Kom ca. 1 spsk groft salt i og lad kødsovsen simre, mens kartoffel-gulerodsmosen laves færdig.

3. Kom kødsovsen i et ovnfast fad, og dæk med mosen. Drys med rasp og bag i ca. 30 minutter, til mosen er gylden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kødsovs, Mos, Gratin, Lasagne, Oksekød, Dansk mad og Hovedret