Opskrift på kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos
SPONSORERET indhold

Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En rigtig god måde at få ”smuglet” en masser grøntsager ind i børnenes favorit...

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
12. aug. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
Kødsovs til 4 personer | Total: 50 min

Ingredienser

Kødsovs og grøntsager bagt med rodfrugtmos

1 kg kartofler
300 + 300 g gulerødder
25 g smør
½ dl mælk
groft salt og sort peber
1 squash
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
400 g hakket oksekød
2 dåser flåede tomater
1 spsk hakket, frisk oregano
1 tsk sukker
2 spsk rasp

Sådan laver du kødsovsen

1. Varm ovnen op til 200 gr. Skræl kartofler og 300 g gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Kog dem helt møre i usaltet vand. Sigt vandet fra, og mos grøntsagerne sammen med smør og mælk til en grov mos. Smag til med salt.

2. Mens kartoflerne koger, skæres squash og løg i tern. Skræl de sidste 300 g gulerødder, og skær dem i skiver. Hak hvidløget fint. Varm olien op i en gryde og brun kødet, mens du hakker det i stykker med en spatel. Tilsæt squash, løg og gulerødder og steg dem med i 3 minutter, til de begynder at få farve. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 minut og kom så tomater, oregano og sukker i. Kom ca. 1 spsk groft salt i og lad kødsovsen simre, mens kartoffel-gulerodsmosen laves færdig.

3. Kom kødsovsen i et ovnfast fad, og dæk med mosen. Drys med rasp og bag i ca. 30 minutter, til mosen er gylden.