Kransekage med nougat
SPONSORERET indhold

Kransekage med nougat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker kransekage til nytårsaften - her bager vi selv kransekage med nougat i midten og mørk chokolade som pynt. Det er gode sager!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
02. feb. 2012 | Mad | Hendes Verden
16-18 stk.

Ingredienser

100 g smuttede mandler
150 g sukker
2 æggehvider
250 g ren rå marcipan
150 g blød nougat
2 æggeblommer til pensling
Pynt:
150 g smeltet mørk chokolade

  1. Kør mandler og sukker i en foodprocessor. Kom æggehviderne i, og miks blandingen, til den er ensartet og lidt varm. Skær marcipanen i mindre stykker, og kom dem i mandelmassen. Miks igen.
  2. Lad dejen stå tildækket i køleskab, til den er helt kold.
  3. Rul dejen ud i pølser af 4 cm's tykkelse. Rul dem flade, og skær dem i 4 cm lange stykker.
  4. Fordel stykker af nougat på midten. Saml dejen omkring nougaten.
  5. Tryk stykkerne, så de får form som tagrygge.
  6. Pensl med sammenpisket æggeblomme.
  7. Bag kransekagerne ved 200 gr. i ca. 15 min., og pynt dem med smeltet chokolade.