Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Krebinetter med flødestuvede ærter
Foto: Thomas Hergaard

Krebinetter med flødestuvede ærter - opskrift fra Hjemmet

Krebinetter med flødestuvede ærter

Uhm... så kan det næsten ikke blive bedre. Krebinetter er et hit og serveret med flødestuvede ærter bliver de ekstra gode.

4 personer
Print

Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 12 min.
500 g hakket kalvekød eller kalv/svin
salt og peber
1 æg
75 g rasp
30 g smør/olie
Flødestuvede ærter:
500 g grønne ærter —friske eller frosne
3 dl piskefløde
4-6 forårsløg
salt og peber
Tilbehør: kartofler eller brød

  1. Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til 4 krebinetter. Panér dem i sammenpisket æg og rasp.
  2. Rens forårsløgene og snit dem fint.
  3. Steg krebinetterne på en pande med smør og olie 5-6 min. på hver side.
  4. Giv fløden et opkog i en gryde og tilsæt ærter. Kog dem møre og cremede ca. 5 min. Tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber. Servér med de stegte krebinetter og kartofler eller brød.
  5. Tip: Erstat evt. piskefløde med kaffefløde eller mælk og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Dansk mad, Krebinetter, Mormormad og Hovedret