Krebinetter med flødestuvede ærter
Foto: Thomas Hergaard

Krebinetter med flødestuvede ærter - opskrift fra Hjemmet

Krebinetter med flødestuvede ærter

Uhm... så kan det næsten ikke blive bedre. Krebinetter er et hit og serveret med flødestuvede ærter bliver de ekstra gode.

printer Print
plate 4 personer

Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 12 min.
500 g hakket kalvekød eller kalv/svin
salt og peber
1 æg
75 g rasp
30 g smør/olie
Flødestuvede ærter:
500 g grønne ærter —friske eller frosne
3 dl piskefløde
4-6 forårsløg
salt og peber
Tilbehør: kartofler eller brød

  1. Ælt kødet sammen med salt og peber og form det til 4 krebinetter. Panér dem i sammenpisket æg og rasp.
  2. Rens forårsløgene og snit dem fint.
  3. Steg krebinetterne på en pande med smør og olie 5-6 min. på hver side.
  4. Giv fløden et opkog i en gryde og tilsæt ærter. Kog dem møre og cremede ca. 5 min. Tilsæt forårsløg og smag til med salt og peber. Servér med de stegte krebinetter og kartofler eller brød.
  5. Tip: Erstat evt. piskefløde med kaffefløde eller mælk og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kød, Dansk mad, Krebinetter, Mormormad og Hovedret