Kringle
SPONSORERET indhold

Kringle

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
200 g smør
300 g hvedemel
25 g gær
2 spsk vand
1 spsk sukker
2 æg (sammenpisket)
Fyld:
75 g smør (blødt)
50 g brun farin
25 g rosiner
2 æbler (små stykker)
1 lille æg (sammenpisket)
Drys:
Perlesukker og mandelsplitter

  1. Smuldr smør i melet evt. i en foodprocessor. Rør gæren ud i vand med sukker, tilsætæg og rør blandingen i melblandingen. Ælt dejen, til den hænger sammen. Rul den ud i et aflangt stykke på 15 cm’s bredde og 1 /2 cm’s tykkelse på bagepapir.
  2. Lav fyldet: Rør blødt smør med farin, rosiner og æbler. Læg fyldet på midten af dejen og foldsiderne om fyldet.
  3. Lad kringlen hæve i 30 min.,pensl med æg, og drys med perlesukker og mandelsplitter. Bag ved 200 grader i ca. 40 min.