Opskrift på kylling med rød karry
Foto: Mikkel Adsbøl Kylling med rød karry

Opskrift på kylling med rød karry

Kylling med rød karry

Retten mætter rigtig godt pga. det store mængde kylling og grøntsagerne. 43% af retten er protein, så den sætter godt skub i din forbrænding til sammenligning med den købte thairet indeholder 51% kulhydrat og som koster ca. 1.100 kcal pr. portion.

printer Print
clock 20 minutter
plate 2

½ broccoli (må godt være frost)
1-2 gulerødder
100 g grønne bønner
1 rød eller gul peberfrugt
1 dåse kokosmælk
2 tsk rød karrypasta (kan købes i diverse supermarkeder)
12 keffir limeblade (købes i diverse supermarkeder)
500 g kylling bryst
salt og peber.
Pynt: Evt. frisk koriander evt. lidt ristede cashewnødder

Energi pr. person:
450 Kcal

Sådan laver du kylling

Pluk broccolien til buketter, snit gulerod til stave og hak peberfrugten til strimler.
Kom kokosmælken i en gryde sammen med rød karry, rør rundt og lad det koge op.
Hak kyllingen groft eller klip den med en saks. Tilsæt den til kyllingen, når det koger. Knus keffir-limeblade med hænderne og kom dem i gryden. Skru ned for varmen og lad det simre ca. 3 min. Kyllingen på ikke koge for længe eller bliver den tør.

Tilsæt broccolibuketter, gulerodsstave, grønne bønner og snittet peberfrugt. Lad retten simre ca. 10 min. Smag til med salt og peber og pynt evt. med koriander og cashewnødder.

450 kcal pr portion, hvis du spiser 1 dl kokosmælk fra retten.

Fakta

Den færdigkøbte thairet indeholder ca. 1.100 kcal. Lav i stedet din egen version og spar 650 kcal.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Thai-mad og Hovedret