Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lammemørbrad
Foto: Line Thit Klein

Opskrift på lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde

Lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde

Står den på forkælelse af smagsløgene, så prøv denne opskrift på lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde.

printer Print

Af Pernille Skjødt

Lam:
2-3 lammemørbrad
evt. mynte eller persille, hakket

Sauce verde:
2-3 fed hvidløg
1 spsk kapers
8-9 cornichoner
lidt frisk mynte, ca. 5-6 blade
1 lille bundt bredbladet persille
1½ tsk dijonsennep
1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
3 spsk olivenolie
salt og peber

Grillet asparges:
1-2 bundt grønne asparges
olivenolie
lidt citronskal, revet

Sådan gør du

Lam:
Fjern den lille sene fra lammemørbraden. Brun mørbraden på en pande med olivenolie kort tid ved høj varme. Skru ned, og steg den 4 minutter på den ene side, og 4 minutter på den anden side (eller læg det brunede lammekød i et ovnfast fad, og steg det ca. 12 minutter ved 200 grader).

Tag det ud, og lad det trække 5-10 minutter. Tilsæt salt, peber og evt. lidt hakket mynte eller persille.

Sauce verde:
Pil og hak hvidløg fint. Hak også kapers, cornichoner og persille og mynte fint. Rør dijonsennep med hvidløg, eddike og olivenolie. Tilsæt kapers, cornichon, persille og mynte, og krydr med salt og peber.

Grillet asparges: Knæk den træede bund af aspargesene, og kasser dem.

Pensl aspargesene med lidt olivenolie, og grill dem i 2-3 ­minutter. Krydr med salt, ­peber og revet citronskal.

Anret et fad med grillet asparges, og kom salsa verde henover.

Server skiver af lammemørbrad med grillede asparges og salsa verde. Server eventuelt brød til eller en salat.

Tip:
Hvis du ikke har en grillpande, kan du ­pandestege ­aspargesene 2 ­minutter ved høj varme i stedet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Lam, Grillmad og Hovedret