
SPONSORERET indhold
Opskrift: Lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde
Står den på forkælelse af smagsløgene, så prøv denne opskrift på lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde.
Ingredienser
Af Pernille Skjødt
Lam:
2-3 lammemørbrad
evt. mynte eller persille, hakket
Sauce verde:
2-3 fed hvidløg
1 spsk kapers
8-9 cornichoner
lidt frisk mynte, ca. 5-6 blade
1 lille bundt bredbladet persille
1½ tsk dijonsennep
1 spsk eddike, f.eks. æbleeddike
3 spsk olivenolie
salt og peber
Grillet asparges:
1-2 bundt grønne asparges
olivenolie
lidt citronskal, revet
Sådan laver du lammemørbrad
- Fjern den lille sene fra lammemørbraden.
- Brun mørbraden på en pande med olivenolie kort tid ved høj varme.
- Skru ned, og steg den 4 minutter på den ene side, og 4 minutter på den anden side (eller læg det brunede lammekød i et ovnfast fad, og steg det ca. 12 minutter ved 200 grader).
Tag det ud, og lad det trække 5-10 minutter. - Tilsæt salt, peber og evt. lidt hakket mynte eller persille.
Sådan laver du hjemmelavet sauce verde:
- Pil og hak hvidløg fint.
- Hak også kapers, cornichoner og persille og mynte fint.
- Rør dijonsennep med hvidløg, eddike og olivenolie.
- Tilsæt kapers, cornichon, persille og mynte, og krydr med salt og peber.
Sådan laver du grillet asparges
- Knæk den træede bund af aspargesene, og kasser dem.
- Pensl aspargesene med lidt olivenolie, og grill dem i 2-3 minutter.
- Krydr med salt, peber og revet citronskal.Anret et fad med grillet asparges, og kom salsa verde henover.
- Server skiver af lammemørbrad med grillede asparges og salsa verde.
- Server eventuelt brød til eller en salat.
Tip:
Hvis du ikke har en grillpande, kan du pandestege aspargesene 2 minutter ved høj varme i stedet.