Landbrød med rug
SPONSORERET indhold

Landbrød med rug

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lun leverpostej smager skønt ovenpå dette lækre landbrød med rug.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
26. maj. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
1 stort brød

Ingredienser

Landbrød med rug
4 dl knækkede eller skårne rugkerner
5 dl vand
150 g grahamsmel
1 portion (ca. 3 dl) hvedesurdej (se herunder)
5 g gær
350 g hvedemel
2 tsk. salt
Grundopskrift på hvedesurdej (Ca. 3 dl)
2 dl vand (40 gr. varmt)
2 dl hvedemel
5 g gær

  1. Kog rugkernerne op i vandet ca. 1 min., og afkøl blandingen, til den er lunken. Bland kerneblandingen med grahamsmel, surdej og gær, så gæren bliver helt opløst.
  2. Tilsæt hvedemel og salt, og ælt dejen sammen, den skal stadig være fugtig og lidt klistret. Rør den evt. i en røremaskine ca. 5 min. Lad dejen hæve ca. 10-12 timer tildækket i køleskab.
  3. Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå 1 times tid. Form et rundt brød. Lad den efterhæve 30 min. Pensl med vand. Snit brødets top med en skarp kniv.
  4. Bag brødet ved 225 gr. på midterste ovnribbe ca. 40-45 min. Hvis du banker på brødets bund, skal det lyde hult, så er brødet bagt færdigt.

Anbefalet til dig