Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på mexicansk gryderet med søde kartofler
Foto: Line Thit Klein Mexicansk gryderet med søde kartofler

Opskrift på mexicansk gryderet med søde kartofler

Mexicansk gryderet med søde kartofler

Varmende, stærk og perfekt til de kølige måneder.

en time, 30 minutter
Print
4

2 spsk olivenolie
50 g chorizo-pølse, i store tern
500 g oksekød i tern (oksebov, tykkam eller lign.)
2 store løg, grofthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk paprika
½ tsk spidskommen
1 hel kanelstang
1 rød chili, finthakket, uden kerner
1 dåse flåede tomater
5 dl mørk øl
ca 5-6 dl vand/oksebouillon
3 søde kartofler, skrællet og skåret i store tern
1 dåse røde kidney-bønner,
1 pose friske spinatblade, kan udelades.
Tilbehør:
Creme fraiche og brød.

Sådan laver du mexicansk gryderet:

Varm olivenolien op på en dyb sauterpande eller en gryde og svits chorizoen til dener gyldenbrun og begynder at afgive fedt.

Tilsæt derefter kødet og brun det med. Tag kødet og chorizoen af panden og sæt den tilbage på lav-mediumblus. Svits hvidløg og løg i 3-4 min til de begynder at blive blanke, og kom kød og chorizo tilbage i gryden.

Hæld krydderier, tomater, øl og oksebouillon på, og lad retten simre under låg i ca. 45 min til kødet er næsten mørt. Tilsæt derefter de søde kartofler og bønner og lad retten simre yderligere i 15-20 min uden låg.

Vend kort spinaten på en pande og vend den forsigtigt i gryderetten. Servér med godt brød og evt. en klat creme fraiche.

TIP

Hvis du ikke spiser hele gryderetten på en gang, så servér spinaten ved siden af, da den ikke må genopvarmes.
Se, hvad vi ellers skriver om: Søde kartofler, Simremad, Oksekød, Mexicansk mad og Hovedret