![Minipizzaer med svampe... Opskrift på minipizzaer med Karl Johan svampe](/media/afa01e82f25f4412be1c74fba7e61a4d/cb0d08e4f3e942c5ab2da707df50ea05.jpg?width=400&quality=80)
Minipizzaer med karl johan
Ingredienser
20 g gær
3 dl lunkent vand
1 tsk groft salt
ca. 500 g hvedemel, gerne italiensk tipo 00
150 g svampe, f.eks. karl johan eller kejserhat
250 g frisk mozzarella (2 stk)
olivenolie
evt skovsyre eller persille
Sådan laver du minipizzaerne
1. Opløs gær i vandet og rør salt og melet i. Ælt dejen grundigt sammen, til den bliver elastisk og er fugtig – uden at være klistret. Brug gerne en køkkenmaskine til at ælte for dig. Kom dejen i en skål, dæk den med plastfolie, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse i 1 time.
2. Varm ovnen op til 250 gr. Slå dejen ned på et meldrysset bord, og del den i 6-8 små stykker. Rul hvert stykke ud til en lille pizzabund og kom dem over på bageplader med bagepapir på. Skær rens svampene og skær dem i meget tynde skiver. Fordel mozzarella og svampe på pizzaerne. Dryp med olivenolie og krydr med lidt salt og peber.
3. Bag pizzaerne i den glohede ovn i ca .15 minutter. Pynt med skovsyre eller persille.
Tip:
Tørrede svampe virker også fint i denne opskrift. Hæld kogende vand over de tørrede svampe, og lad dem trække i 30 minutter. Hæld vandet fra og skyl svampene, så der ikke er sand ved. Pres vandet fra, og behandl dem som friske svampe.