Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

omelet med kantareller
Foto: Martin Dyrløv Brug de lækre kantareller som skønt tilbehør til en luftig omelet.

Omelet med kantareller

Omelet med kantareller a la creme

Tag på skovtur med en kurv under armen, og gå på jagt efter de smagfulde kantareller. Prøv dem som tilbehør til en dejlig omelet, eller nyd dem helt enkelt på et stykke ristet brød

clock 30 minutter
printer Print
plate Omelet med kantareller til 2 personer

Kantareller:
150 g friske kantareller
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
15 g smør (eller olivenolie)
flagesalt og friskkværnet peber
2 dl piskefløde
2-3 tsk. citronsaft

Omelet:
6-8 æg
salt og peber
25 g smør

Tilbehør:
persille (eller brøndkarse)
evt. 2-4 skiver lyst brød

Sådan laver du omelet med kantareller

1. Rens kantarellerne med en lille børste eller pensel, og del de største i mindre stykker.

2. Pil skalotteløg og hvidløg, og hak dem fint.

3. Sautér skalotteløgene bløde på en pande med smør. Tilsæt hvidløg, og kantareller. Skru lidt op og steg, til kantarellerne falder lidt sammen (3-5 min.). Krydr med salt og peber, og tilsæt fløde. Giv det et opkog, og lad det simre til cremet konsistens. Smag til med citronsaft og evt. lidt mere salt og peber.

LÆS OGSÅ: Stor svampeguide: Disse svampe må du plukke og spise

4. Pisk æggene med et stort piskeris i 4-5 min., så det bliver en luftig creme. Tilsæt lidt salt og peber.

5. Smelt smørret på 2 små pander (18-20 cm), og hæld æggemassen på. Bag ved middel varme, til æggemassen er gyldenbrun på undersiden, og stadig lys og luftig på oversiden.

6. Fold omeletterne let sammen, og vip dem over på varme tallerkner. Servér med kantareller a la creme, hakket persille og evt. brød.

Find kantarellerne

Lige nu titter kantarellerne frem på deres yndlings-voksesteder. Her i højsæsonen forhandler de fleste supermarkeder også friske kantareller – endda til rimelige priser.

Kantareller har sæson fra juni til oktober/november. De vokser gerne i magre skove af gran, bøg eller eg, på tørre skrænter og i plantager.

De kan være svære at finde, da de nærmest gemmer sig under træstubbe, visne grene eller under tørt græs og lyng. Du kan finde mere viden om kantareller og andre svampe på naturstyrelsen.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Omelet, Mellemmåltid og Frokost