Osso buco med svineskank
SPONSORERET indhold

Osso buco med svineskank

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I denne opskrift bruges svineskank. Retten kan også tilberedes med skiver af kalve- eller lammeskank.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
08. mar. 2012 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid:
45 min.
Stege/kogetid:
2 timer
Fryse-egnet
(6 personer)
2-3 svineskanke (uden svær skåret i 2 cm tykke skiver)
salt og peber
25 g smør eller 2 spsk olie
1 stort løg
1 fed hvidløg
3-4 gulerødder
2-3 kviste frisk timian
1 usprøjtet appelsin
1 dåse hakkede tomater
+ 4 dl vand
Appelsingremolata:
1 usprøjtet appelsin
1 bdt persille
1 fed hvidløg 

  1. Bestil kødet hos slagteren et par dage i forvejen.
  2. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en stor stegegryde med smør eller olie. Tag kødet op.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
  4. Svits løg, hvidløg og gulerødder i gryden og tilsæt timian, revet appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber.
  5. Læg kødet tilbage i gryden og giv det et opkog.
  6. Tilsæt tomater og vand, læg låg på og lad retten simre ved svag varme, til kødet er mørt – 1½-2 timer. Smag til med salt og peber.
  7. Anret med appelsingremolata: bland fintrevet appelsinskal med hakket persille og finthakket hvidløg.