Ingredienser
Kagebunde:
175 g blødt smør
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 æg
300 g mel
1 spsk. bagepulver
¼ tsk. salt
Mangofyld:
2 modne mangofrugter
½ citron eller lime (øko)
3 spsk. sukker
2 blade husblas
Creme:
200 g flødeost naturel
100 g blødt smør
150 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
Mos:
75 g kokosmel
1 flaske eller tube grøn farve
Pynt:
¼ liter piskefløde
1 pose påskeæg (f.eks. fugleæg fra Anthon Berg)
Sådan gør du
Kagebunde:
- Smør 2 springforme (20-22 cm) med lidt smør, og drys dem med mel. Bank overskydende mel ud af formene.
- Pisk smørret luftigt, pisk sukker og vaniljesukker i, og pisk det cremet i 3-4 min. med en håndmikser. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
- Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Bland det i dejen.
- Fordel dejen i de 2 forme, og sæt dem i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 25 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 5 min., før de vendes ud på en rist til afkøling.
Mangofyld:
- Skræl mangoerne, og skær frugtkødet af de flade sten.
- Blend mangofrugt sammen med fintrevet citronskal og sukker, og smag til med citron- eller limesaft.
- Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af, og smelt det med 1 dl mangopuré over meget svag varme.
- Bland med resten af mangopuréen.
Creme:
- Pisk alle ingredienser sammen, og pisk derefter ved høj hastighed i ca. 5 min., til cremen er luftig.
- Del kagerne i 2 bunde hver, og læg dem sammen med mangopuré og creme i en springform foret med kagefilm.
- Sæt kagen i køleskabet i mindst 1 time.
Mos:
- Farv kokosmel med grøn farve – evt. i 3 forskellige nuancer, og tør det i ovnen ved 140 grader i 10-15 min. Kør evt. den færdige, grønne kokos lidt finere i en foodprocessor.
- Afkøl.
Pynt:
- Tag kagen ud af formen, og sæt den på et fad. Dæk kagen med et tyndt lag flødeskum. Lav nogle forhøjninger af flødeskum, og drys med "mos" og påskeæg.
Tip
Den lille fuglerede og de små grene er lavet af 125 g smeltet mørk chokolade i en sprøjtepose. Dæk en lille skål med film, og sæt den med bunden i vejret på et stykke bagepapir. Sprøjt chokoladen tyndt ud på kryds og tværs og rundt på skålen, til det ligner en rede. Sprøjt også "grene" på bagepapiret. Lad chokoladen stivne, vend skålen, og træk forsigtigt reden af ved hjælp af filmen.