Påskekage
SPONSORERET indhold

Påskekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den flotte påskekage består af lyse kagebunde, mangofyld og flødeostecreme, og er pyntet med grønt "mos" og påskeæg.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
21. apr. 2019 | Opskrift | Hjemmet
1 kage til 12-16 pers. | Total: 25 min

Ingredienser

Kagebunde:

175 g blødt smør
250 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
6 æg
300 g mel
1 spsk. bagepulver
¼ tsk. salt

Mangofyld:

2 modne mangofrugter
½ citron eller lime (øko)
3 spsk. sukker
2 blade husblas

Creme:

200 g flødeost naturel
100 g blødt smør
150 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Mos:

75 g kokosmel
1 flaske eller tube grøn farve

Pynt:

¼ liter piskefløde
1 pose påskeæg (f.eks. fugleæg fra Anthon Berg) 

Sådan gør du

Kagebunde:

  1. Smør 2 springforme (20-22 cm) med lidt smør, og drys dem med mel. Bank overskydende mel ud af formene.
  2. Pisk smørret luftigt, pisk sukker og vaniljesukker i, og pisk det cremet i 3-4 min. med en håndmikser. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk godt imellem hver.
  3. Sigt mel og bagepulver sammen, og tilsæt salt. Bland det i dejen.
  4. Fordel dejen i de 2 forme, og sæt dem i ovnen ved 160 grader varmluft i ca. 25 min. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og lad dem stå i formene i 5 min., før de vendes ud på en rist til afkøling.

Mangofyld:

  1. Skræl mangoerne, og skær frugtkødet af de flade sten.
  2. Blend mangofrugt sammen med fintrevet citronskal og sukker, og smag til med citron- eller limesaft.
  3. Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af, og smelt det med 1 dl mangopuré over meget svag varme.
  4. Bland med resten af mangopuréen.

Creme:

  1. Pisk alle ingredienser sammen, og pisk derefter ved høj hastighed i ca. 5 min., til cremen er luftig.
  2. Del kagerne i 2 bunde hver, og læg dem sammen med mangopuré og creme i en springform foret med kagefilm.
  3. Sæt kagen i køleskabet i mindst 1 time.

Mos:

  1. Farv kokosmel med grøn farve – evt. i 3 forskellige nuancer, og tør det i ovnen ved 140 grader i 10-15 min. Kør evt. den færdige, grønne kokos lidt finere i en foodprocessor.
  2. Afkøl.

Pynt:

  1. Tag kagen ud af formen, og sæt den på et fad. Dæk kagen med et tyndt lag flødeskum. Lav nogle forhøjninger af flødeskum, og drys med "mos" og påskeæg.

Anbefalet til dig