Pærecrumble med dadler og valnødder
Foto: Chris Tonnesen

Pærecrumble med dadler og valnødder

Denne crumble med pære smager skønt og kan serveres med en kold flødeskum eller skyr.

printer Print
plate 6-8

200 g bløde dadler, uden sten
125 g blødt smør
75 g kokossukker
100 g hakkede valnødder
ca. 100 g speltmel
100 g havregryn
1 strøget tsk stødt kanel
evt. korn fra ½ vaniljestang

Fyld:

6-7 mellemstore pærer
100 g grofthakket mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Hak dadlerne fint, og bland dem sammen med de øvrige ingredienser, indtil crumbledejen er som en grynet dej. Den skal blot blandes sammen, ikke trykkes eller æltes for meget.
  2. Skær pærerne i både, og læg dem i et fad med bagepapir i bunden. Drys chokoladen over. Fordel crumbledejen over, og sørg gerne for, at der stikker lidt pære frem hist og her.
  3. Bag kagen i 30-35 minutter ved 180 grader. Hold øje til sidst, hvis overfladen begynder at blive for mørk, så læg et stykke sølvpapir over de sidste minutter.
  4. Server lun med kold flødeskum eller en skefuld skyr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Crumble, Dessert og Bageopskrifter