Ingredienser
200 g bløde dadler, uden sten
125 g blødt smør
75 g kokossukker
100 g hakkede valnødder
ca. 100 g speltmel
100 g havregryn
1 strøget tsk stødt kanel
evt. korn fra ½ vaniljestang
Fyld:
6-7 mellemstore pærer
100 g grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du:
- Hak dadlerne fint, og bland dem sammen med de øvrige ingredienser, indtil crumbledejen er som en grynet dej. Den skal blot blandes sammen, ikke trykkes eller æltes for meget.
- Skær pærerne i både, og læg dem i et fad med bagepapir i bunden. Drys chokoladen over. Fordel crumbledejen over, og sørg gerne for, at der stikker lidt pære frem hist og her.
- Bag kagen i 30-35 minutter ved 180 grader. Hold øje til sidst, hvis overfladen begynder at blive for mørk, så læg et stykke sølvpapir over de sidste minutter.
- Server lun med kold flødeskum eller en skefuld skyr.