Panna cotta med kirsebær og rom
SPONSORERET indhold

Juledessert: Panna cotta med kirsebær og rom

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når julegæsterne skal forkæles med noget sødt, vil denne dessert helt sikkert sprede en rar og varm stemning. Tip: Dyp evt. glassenes kanter i lidt pasteuriseret æggehvide og derefter i sukker, så får de en fin, hvid kant.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
09. dec. 2022 | Opskrift | Hendes Verden
4-6 personer | Arbejdstid: 20 min

Ingredienser

  • 6 blade husblas
  • 200 g sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 1 stang vanilje
  • 2 dl syltede kirsebær f.eks. fra Selleberg (se: sellebergspecialiteter.dk/)
  • 3 spsk. rom
  • Pynt: evt. sukkerstokke (se bokstekst)

Sådan gør du:

  1. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kom sukker, fløde, mælk, udskrabede vaniljekorn og vaniljestang i en gryde. Kog det op et par min. og fjern vaniljestangen. Tag husblasbladene op af vandet, og knug dem. Smelt husblasbladene i flødeblandingen. Hæld blandingen i glas. Dæk til med husholdningsplastfilm.
  2. Lad panna cottaerne stivne helt i køleskab 4-6 timer.
  3. Rør de syltede kirsebær med rom. Fordel lidt af blandingen over hver panna cotta og server resten til. Pynt evt. hver glas med en sukkerstok.

Tip: Dyp evt. glassenes kanter i lidt pasteuriseret æggehvide og herefter i sukker, så de får en fin hvid sukkerkant.