Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Påskeæg med hård og blød nougat

Påskeæg med hård og blød nougat - opskrift fra Hendes Verden

Påskeæg med hård og blød nougat

Lad familien være med, når der skal laves påskeæg, det er så hyggeligt.

10-12 stk.
Print

Hård nougat:
75 g mandler
1 dl sukker
Desuden:
250 g god ren marcipan
50 g blød nougat
150 g mørk chokolade
Pynt:
lidt glasur og påskeglansbilleder

  1. Skold og smut mandlerne. Smelt sukkeret på en stålpande, til det er gyldent. Kom mandlerne på, og vend rundt. Fordel det på bagepapir på en bageplade. Når det er afkølet, hakkes det med en stor kniv på et skærebræt.
  2. Ælt marcipanen med den hakkede hårde nougat. Lav 10-12 marcipanæg med fyld af blød nougat i midten. Stil dem tildækket i køleskabet en times tid på bagepapir.
  3. Hak chokoladen, og smelt to tredjedele af den i mikroovn eller over vandbad. Rør resten af chokoladen i. Dyp æggene i chokoladen, og lad det stivne på bagepapir. Sæt et glansbillede fast på hvert æg med lidt glasur rørt af flormelis og lidt vand.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert