SPONSORERET indhold
Pavlova med melon, blåbær og softice
Disse små pavlova med bær er nemme at lave, og fungerer perfekt som en frisk sommerdessert.
ca. 8 stk.
Ingredienser
2 æggehvider af mellemstore æg
½ tsk. vaniljeessens eller 1 tsk. vaniljesukker
2½ dl sukker
1 tsk. majsstivelse
½ tsk. vineddike
2½ spsk. kogende vand
Desuden:
½ cantaloupmelon
125 g blåbær
½ liter vaniljeis eller en portion hvid chokocreme (se her på siden)
Sådan gør du
- Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5-10 min.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetylle ca. 1½ cm i diameter. Sprøjt først en bund ud på bagepapir ca. 10 cm i diameter.
- Sprøjt nu en cirkel rundt langs kanten, så du har 8 ”fuglereder”. Bag pavlovaerne i ovnen ved 150 gr. i ca. 30 min. på nederste ovnribbe. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i den slukkede ovn.
- Pynt pavlovaerne med vaniljeis rørt til softice, melontern og skyllede afdryppede blåbær. I stedet for is kan du bruge hvid chokocreme.
Hvid chokocreme
100 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
2½ dl piskefløde
Sådan gør du:
- Hak den hvide chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Vend lidt af æggecremen i chokoladen, og rør nu chokolademassen i æggecremen. - Pisk fløden til skum, og vend den i choko-æggecremen.