Pavlova med melon, blåbær og softice
Foto: Betina Hastoft

Pavlova med melon, blåbær og softice

Disse små pavlova med bær er nemme at lave, og fungerer perfekt som en frisk sommerdessert.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate ca. 8 stk.

2 æggehvider af mellemstore æg
½ tsk. vaniljeessens eller 1 tsk. vaniljesukker
2½ dl sukker
1 tsk. majsstivelse
½ tsk. vineddike
2½ spsk. kogende vand

Desuden:
½ cantaloupmelon
125 g blåbær
½ liter vaniljeis eller en portion hvid chokocreme (se her på siden)

Sådan gør du

  1. Pisk æggehvider, essens, sukker, majsstivelse, vineddike og kogende vand til marengs i en køkkenmaskine eller med en håndmikser. Det tager ca. 5-10 min.
  2. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetylle ca. 1½ cm i diameter. Sprøjt først en bund ud på bagepapir ca. 10 cm i diameter.
  3. Sprøjt nu en cirkel rundt langs kanten, så du har 8 ”fuglereder”. Bag pavlovaerne i ovnen ved 150 gr. i ca. 30 min. på nederste ovnribbe. Sluk for ovnen, og lad pavlovaerne køle af i den slukkede ovn.
  4. Pynt pavlovaerne med vaniljeis rørt til softice, melontern og skyllede afdryppede blåbær. I stedet for is kan du bruge hvid chokocreme.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hvid chokocreme

100 g hvid chokolade
2 pasteuriserede æggeblommer
50 g sukker
2½ dl piskefløde

Sådan gør du:

  1. Hak den hvide chokolade fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.
    Pisk æggeblommerne med sukkeret, til det er cremet. Vend lidt af æggecremen i chokoladen, og rør nu chokolademassen i æggecremen.
  2. Pisk fløden til skum, og vend den i choko-æggecremen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Marengs, Dessert, Sommerdessert, Pavlova og Bageopskrifter