Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Peach Melba-lagkage
Foto: Anne-Li Engström Peach Melba-lagkage

Peach Melba-lagkage

Peach Melba-lagkage

Kombinationen af ferskner/abrikoser og hindbær er klassisk, men lagkagen fungerer også fint med andre bær. Smagen er intens, og du behøver ikke store stykker for at blive mæt og tilfreds.

plate 4-6
printer Print

1 kagebund
250 g hindbær
sukker efter smag
en halv portion syltede abrikoser

Sådan gør du

Mos de fleste af hindbærrene med sukker, så de akkurat holder op med at være sure.

Mos 3 dl syltede abrikoser til en puré med lidt af den indkogte lage. Det må gerne være flydende. Del kagebunden i 4, og læg kagen sammen med skiftevis den ene og den anden puré. Slut af med hindbærpuré. Pynt med hindbær eller syltede abrikoser.

Lad kagen trække mindst 6 timer, før den skal spises. Du kan servere den med flødeskum, ricottacremen fra cassataen, is, eller bare flere syltede abrikoser.

PRØV OGSÅ: Her er sommerens bedste jordbærlagkage

Se, hvad vi ellers skriver om: Lagkage, Abrikos og Hindbær