Pork pie opskrift
SPONSORERET indhold

Pie: Små pork pies

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
28. okt. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
8

Ingredienser

Dej
90 g smør
300 g hvedemel
½ tsk salt
1 æg
1 ¼ dl vand

Fyld
500 g svinenakke
200 g bacon i ét stykke
5 salvieblade
½ tsk allehånde, stødt
¼ tsk sort peber
¼ tsk groft salt
olie til pensling

Sådan laver du pork pies

1. Start med at samle dejen: Smuldr smørret ud i mel og salt, og saml dejen med æg og vand. Ælt den kort igennem, og form den til en flad kugle. Pak den ind i plastikfolie, og køl dejen ned i køleskabet i 30 min.

2. Til fyldet hakkes 2/3 af kødet til en grov fars i en foodprocessor. Resten af kødet og baconen skæres i små tern, og blandes i farsen. Hak salvien fint, og bland det i sammen med allehånde, salt og peber.

3. Tænd ovnen på 180 grader. Brug en pensel til at smøre 8 muffinhuller i en muffinsplade med. Rul dejen ud til ½ cm tykkelse, og skær 8 cirkler ud på ca. 12 cm diameter samt 8 cirkler på ca. 8 cm diameter til låg. Lågene skal have huller i midten, så dampen kan slippe ud under bagning. Beklæd muffinhullerne med de store cirkler, så der er dej i overskud rundt om kanten. Tril farsen til 8 store kugler og kom hver kugle ned i de klargjorte muffinhuller.

4. Klem farsen på plads i hullerne, og læg låget over. Klem bund og låg sammen med fingrene – sørg for det er helt tæt. Bag dine pork pies i ovnen i 35-40 min, til farsen er gennemstegt, og dejen er gylden og sprød. Lad dem køle lidt af i formen, inden du forsigtigt lirker dem ud – evt. med hjælp fra en smal, skarp kniv. De kan spises enten lune eller kolde.