GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

frikadeller
Foto: David Frenkiel og Luise Vindahl

Quinoafrikadeller

Quinoafrikadeller

Lækre firkadeller. Opskriften er fra bloggen Green Kitchen Stories.

printer Print
plate 12 stk. quinoafrikadeller

Quinoafrikadeller


200 g hvid quinoa
200 g blomkålsbuketter
1 stor håndfuld ramsløg, hakket groft
4 æg
200 g feta, smuldret
80 g havregryn
havsalt og friskkværnet
sort peber
2 spsk ghee,
kokosolie eller
olivenolie til
stegning

Sådan laver du quinoafrikadeller

Hæld quinoaen i 5 dl letsaltet vand i en mellemstor gryde.

Bring vandet i kog, skru ned for varmen og lad quinoaen simre i ca. 15 minutter. Hæld det overskydende vand fra og lad quinoaen køle af. Kom blomkålen i en foodprocessor og hak den, til den ligner løse ris.

Hæld den i en skål sammen med quinoaen og de øvrige ingredienser.

Rør massen godt sammen og lad den trække i køleskabet i 30 minutter. Form massen til 12 frikadeller med fingrene. Varm ghee eller olie op på en stor stegepande ved middelhøj varme.

Steg 4 frikadeller ad gangen i 3-4 minutter, eller til de er gyldenbrune på undersiden. Vend dem forsigtigt og steg dem yderligere 2-3 minutter på den anden side. Gentag processen med de resterende frikadeller.

Læg de færdigstegte frikadeller på køkkenrulle, så det overskydende fedt suges op.

Server frikadellerne kolde eller varme. Hvis du ikke kan få ramsløg, kan du bruge frisk spinat og tilføje 2 fed knust hvidløg.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad, Quinoa, Frikadeller, Aftensmad, Ramsløg og Hovedret