Quinoatærte med gedeost og bagte grøntsager
Foto: Maria Warnke Nørregaard Tærte lavet på en sund bund af quinoa.

Quinoatærte med gedeost og bagte grøntsager

Prøv denne sunde tærte med en sprød bund lavet på quinoa. Tærten er fyldt med de lækreste, bagte grøntsager og cremet gedeost.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time
plate 2 personer

Dej:

  • 120 g hvid quinoa
  • 2 dl bouillon
  • 1 æggehvide

Fyld:

  • 3-4 rødløg
  • 4 tomater
  • 1 gul peberfrugt
  • 250 g courgette
  • 1 tsk. olivenolie
  • Frisk timian
  • 75 g smuldret gedeost
  • Salt
  • Peber
Energi pr. person:
482 Kcal
Fedt:
26 %
Protein:
26 %
Kulhydrat:
48 %

Sådan gør du:

  1. Kog quinoa og bouillon tilsat lidt salt i 15 minutter. Lad den afkøle, og pisk den derefter godt igennem med æggehvide.
  2. Beklæd en lav tærteform på 20 centimeter i diameter med bagepapir. Tryk dejen i et jævnt lag over bund og sider ved hjælp af bagsiden af en ske.
  3. Bag tærten ved 200 grader i 30 minutter, til den er gylden og sprød.
  4. Skær alle grøntsager i både, halve eller grove, mundrette stykker. Vend dem med olie, salt, peber og timian, bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader varmluft i 20 minutter, til de er møre.
  5. Vip alle grøntsager op i tærten, smuldr ost over og servér, eller sæt tærten i ovnen, og varm den igennem, til osten smelter.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Sund aftensmad, Vegetarret og Hovedret