Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på rabarbermazarintærter

Opskrift på rabarbermazarintærter

Rabarbermazarintærter

Små, saftige tærter med den fineste forening af sød mazarinmasse og syrlige rabarberstængler.

plate 6 personer (3 tærter hver til 2 personer)
printer Print

Af Maja Ambeck Vase

Mørdej:
150 g mel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
½ æg

Mazarin:
150 g marcipan
75 g sukker
50 g smør, blødt
1 æg
1 spsk amaretto
(mandellikør) – kan udelades

Rabarber:
1-2 rabarberstængler
3-4 spsk sukker

Pynt:
1 spsk flormelis

Sådan gør du

Mørdej: Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri. Saml dejen med ægget. Vær grundig, men hurtig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl en halv time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd tre mindre tærteforme (ca. 10 cm i diameter) med den.

Mazarin: Riv marcipan groft, og kom ­alle ­ingredienserne i en skål. Pisk massen let og ­luftig. Fordel den i de tre tærtebunde.

Rabarber: Skær rabarber i små ­stykker, og vend dem i sukker. Placer dem oven på mazarinmassen i ­cirkler (eller mere tilfældigt). Bag tærterne i ca. 25 minutter ved 175 grader. Hold øje med dem til sidst.

Pynt: Drys tærterne med flormelis lige inden servering.

Tip: De små tærteforme kan bl.a. købes hos Kunst og Køkkentøj, men kan også erstattes af én stor tærteform (ca. 20 cm i diameter).

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Mazarinkage, Rabarber, Dessert og Mørdej