Opskrift på rabarbermazarintærter
SPONSORERET indhold

Rabarbermazarintærter

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Små, saftige tærter med den fineste forening af sød mazarinmasse og syrlige rabarberstængler.

30. apr. 2016 | Mad | ALT for damerne
6 personer (3 tærter hver til 2 personer)

Ingredienser

Af Maja Ambeck Vase

Mørdej:
150 g mel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
½ æg

Mazarin:
150 g marcipan
75 g sukker
50 g smør, blødt
1 æg
1 spsk amaretto
(mandellikør) – kan udelades

Rabarber:
1-2 rabarberstængler
3-4 spsk sukker

Pynt:
1 spsk flormelis

Sådan gør du

Mørdej: Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr det kolde smør heri. Saml dejen med ægget. Vær grundig, men hurtig. Form dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm, og sæt den på køl en halv time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd tre mindre tærteforme (ca. 10 cm i diameter) med den.

Mazarin: Riv marcipan groft, og kom ­alle ­ingredienserne i en skål. Pisk massen let og ­luftig. Fordel den i de tre tærtebunde.

Rabarber: Skær rabarber i små ­stykker, og vend dem i sukker. Placer dem oven på mazarinmassen i ­cirkler (eller mere tilfældigt). Bag tærterne i ca. 25 minutter ved 175 grader. Hold øje med dem til sidst.

Pynt: Drys tærterne med flormelis lige inden servering.

Tip: De små tærteforme kan bl.a. købes hos Kunst og Køkkentøj, men kan også erstattes af én stor tærteform (ca. 20 cm i diameter).