
SPONSORERET indhold
Rødspætte med nye kartofler og persillesauce
En klassisk sommerret med frisk rødspætte, nye kartofler og en god hjemmelavet persillesauce.
4 personer
Ingredienser
4 rensede rødspætter
1 æg
2 dl rasp
salt, peber
smør evt. blandet med mild olivenolie til stegning
Persillesauce:
30 g smør
2 spsk. hvedemel
ca. 4 dl bouillon f.eks. fiske- el. hønsebouillon
salt, peber
ca. 3 spsk. hakket persille
Pynt:
persillekviste og citronbåde
Tilbehør:
nye kogte kartofler (se hvordan de koges i faktaboksen).
Sådan gør du
- Vend rødspætterne i sammenpisket æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
- Steg rødspætterne på panden, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Ved servering pynt da med persillekviste og citronbåde.
- Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring.
- Smag saucen til med persille, salt og peber.
Sådan koger du nye kartofler
- Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv.
- Skyl dem i rent vand.
- Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre.
- Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand).
- Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag.
- Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.