Rødspætte med nye kartofler og persillesauce
Foto: Mikkel Adsbøl

Rødspætte med nye kartofler og persillesauce

En klassisk sommerret med frisk rødspætte, nye kartofler og en god hjemmelavet persillesauce.

printer Print
plate 4 personer

4 rensede rødspætter
1 æg
2 dl rasp
salt, peber
smør evt. blandet med mild olivenolie til stegning

Persillesauce:
30 g smør
2 spsk. hvedemel
ca. 4 dl bouillon f.eks. fiske- el. hønsebouillon
salt, peber
ca. 3 spsk. hakket persille 

Pynt:
persillekviste og citronbåde

Tilbehør:
nye kogte kartofler (se hvordan de koges i faktaboksen).

Sådan gør du

  1. Vend rødspætterne i sammenpisket æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
  2. Steg rødspætterne på panden, til de er gennemstegte, ca. 5 min. på hver side. Ved servering pynt da med persillekviste og citronbåde.
  3. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt kogende bouillon lidt ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring.
  4. Smag saucen til med persille, salt og peber.

Sådan koger du nye kartofler

  • Skrub de nye kartofler med en stiv børste, eller skrab dem med en lille urtekniv.
  • Skyl dem i rent vand.
  • Nye kartofler skal kun koge 10-15 min., til de lige akkurat er møre.
  • Kog dem i letsaltet vand (ca. 2 tsk. salt pr. 1 liter vand).
  • Tilsæt gerne stilke af dild, persille eller løvstikke, det giver dem en ekstra god smag.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem tørre i gryden.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fisk, Rødspættefilet, Kartofler og Hovedret