
Risotto med kantareller
Skøn risotto med kantareller, ramsløg og bacon
En risottoklassiker som er piftet op med ramsløg, der med sin ganske milde hvidløgssmag, går smukt i spænd med både svampe og bacon.
preparation
Total: 40 minutter
plate
Risotto med kantareller, ramsløg og bacon til 4 personer
Af Cecilie Svensson
Ingredienser
Ca. 1,2 – 1,5 liter kyllinge- eller kalvefond
2 spsk olivenolie
3 spsk smør
75 g lufttørret bacon, eller anden slags af god kvalitet, skåret i tern
ca. 200 g kantareller, rensede og skåret i kvarte
1 stort skalotteløg eller 2 mindre, finthakket
500 g risottoris
2,5 dl tør hvidvin eller vermouth
75 g friskrevet parmesan
ca. 20 blade ramsløg, skyllede og med stænglen skåret af
Sådan laver du risotto
- Anbring fonden over svag varme, mens resten af risottoen forberedes.
- Smelt 1 spsk af smørret og alt olivenolien i en tykbundet gryde eller pande. Tilsæt bacontern og lad dem stege, indtil at fedtet begynder at løsne sig fra kødet.
- Tilsæt nu svampe og løg, og lad blandingen simre i ca. 5-6 min til løgene er gennemsigtige.
- Skru op for varmen og tilsæt ris og vin/vermouth. Lad blandingen koge indtil vinen er kogt ind.
- Tilsæt nu fonden en smule ad gangen. Vent med at tilsætte til første omgang er absorberet af risen.
- Når risene er næsten færdige, tilsæt ramsløgene sammen med sidste omgang fond, efterfulgt af resten af smørret og parmesanen.
- Smag til med friskkværnet peber og lidt salt, men vær varsom, da baconen også giver en saltet smag.
- Lad risottoen stå under låg et par minutter, før den serveres og spises med det samme.
Se også opskrift på Risotto med ramsløg og perlespelt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Risotto, Risretter, Italiensk mad, Ramsløg og Hovedret
Få vores NYHEDSBREV: