Små kyllingebrød
SPONSORERET indhold

Små kyllingebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse små kyllingebrød vil vække stor glæde hos de små i familien til påskefrokosten.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
27. feb. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
15 stk.

Ingredienser

Små kyllingebrød
25 g gær
4 dl vand
1 dl yoghurt
1 spsk. olie
1½ tsk. salt
2 dl havregryn
150 g fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
300 g sigtet speltmel
300 g hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
Øjne og næb:
gulerod og pistacienødder el. lidt agurk

  1. Udrør gæren i lunkent vand. Tilsæt yoghurt, olie, salt, havregryn og de to slags speltmel. Lad det trække 15 min. Tilsæt hvedemelet. Ælt dejen grundigt, til den er smidig. Lad dejen hæve 1 time.
  2. Del dejen i 15 stykker. Del hvert dejstykke i en lille og 1 stor bolle. Lav en fordybning i den store bolle, og pensl med æg. Sæt den lille bolle heri. Lad dem efterhæve 15 min. Pensl med æg. Bag brødene ca. 15 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe. Pynt kyllingebrødene med øjne og næb, som du skærer af gulerod og pistacienød eller agurk. Læg dem gerne i kuvertkurve med pergamentpapir i bunden. Pynt evt. med påskefjer.