Sprøde æbleruller med frugt, nødder og krydderier
SPONSORERET indhold

Sprøde æbleruller med frugt, nødder og krydderier

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her har vi fyldt æbleblanding i filodejen, men de lækre filodejsruller kan også fyldes med blommer, mandler eller andre krydderier. Server med en god vaniljeis eller creme fraiche. Lækkert!

Foto: Line Thit Klein
02. mar. 2016 | Mad | ALT for damerne
Sprøde æbleruller til 4-6 personer | Total: 25 min

Ingredienser

2-3 æbler
3 spsk rørsukker
1½ tsk stødt kanel
1 tsk revet ingefær
1 dl groft hakkede mandler
1 dl rosiner
8 hakkede svesker
1 pakke filodej
lidt smeltet smør,
flormelis og stødt kanel

Tilbehør: f.eks. vaniljeis eller creme fraiche

Sådan bager du sprøde æbleruller

  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern. Kom æblerne i en skål, og vend dem med rørsukker, stødt kanel, ingefær, hakkede mandler, rosiner og svesker. 
  2. Skær filodejen i stykker a ca. 15x15 cm. Bred 12 stykker ud på bordet, og pensl dem med lidt smeltet smør. Læg et lag filodej mere ovenpå. Placer 1½ skefulde æblefyld herpå.
  3. Fold dejen lidt ind over æblerne, og rul sammen, ligesom når man laver forårsruller. Læg rullerne på bageplade med bagepapir med åbningen af dejen nedad.
  4. Pensl overfladen med lidt smeltet smør, og drys med flormelis og stødt kanel.
  5. Bag dem 10-12 minutter ved 225 grader, indtil de er gyldne og sprøde i overfladen.
  6. Bagetiden afhænger af din ovn – lad dem blive godt gyldne og sprøde. Server de lune æble-filoruller med vaniljeis eller cremefraiche.

Anbefalet til dig