
SPONSORERET indhold
Sprøde æbleruller med frugt, nødder og krydderier
Her har vi fyldt æbleblanding i filodejen, men de lækre filodejsruller kan også fyldes med blommer, mandler eller andre krydderier. Server med en god vaniljeis eller creme fraiche. Lækkert!
Sprøde æbleruller til 4-6 personer |
Total: 25 min
Ingredienser
2-3 æbler
3 spsk rørsukker
1½ tsk stødt kanel
1 tsk revet ingefær
1 dl groft hakkede mandler
1 dl rosiner
8 hakkede svesker
1 pakke filodej
lidt smeltet smør,
flormelis og stødt kanel
Tilbehør: f.eks. vaniljeis eller creme fraiche
Sådan bager du sprøde æbleruller
- Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i små tern. Kom æblerne i en skål, og vend dem med rørsukker, stødt kanel, ingefær, hakkede mandler, rosiner og svesker.
- Skær filodejen i stykker a ca. 15x15 cm. Bred 12 stykker ud på bordet, og pensl dem med lidt smeltet smør. Læg et lag filodej mere ovenpå. Placer 1½ skefulde æblefyld herpå.
- Fold dejen lidt ind over æblerne, og rul sammen, ligesom når man laver forårsruller. Læg rullerne på bageplade med bagepapir med åbningen af dejen nedad.
- Pensl overfladen med lidt smeltet smør, og drys med flormelis og stødt kanel.
- Bag dem 10-12 minutter ved 225 grader, indtil de er gyldne og sprøde i overfladen.
- Bagetiden afhænger af din ovn – lad dem blive godt gyldne og sprøde. Server de lune æble-filoruller med vaniljeis eller cremefraiche.