Stegt lammekrone med timian og gnocchi
SPONSORERET indhold

Stegt lammekrone med timian og gnocchi

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Du skal holde tungen lige i munden, mens der jongleres med gryder til hovedretten, til gengæld lover vi, at gæsterne bliver behørigt imponerede.

Af: Linnea Press
14. sep. 2016 | Opskrift | BoligLiv
Lammekrone og gnocchi til 6 personer

Ingredienser

Gnocchi:

Hav alle ingredienser parat, for det er vigtigt at arbejde med kartoffeldejen, mens kartoflerne stadigvæk er varme. Man kan sagtens lave gnocchi, dagen før de skal serveres.

  • 1 kg meget stivelseholdige kartofler (f.eks. Desiree)
  • ca. 320 g mel
  • 2 små sammenpiskede æg
  • lidt salt
  • 100 g smør
  • 1 fed presset hvidløg
  • frisk basilikum
  • salt og peber

Lammekrone:

  • ca. 2 kg lammekrone (beregn 3 chops til hver)
  • flagesalt og peber fra kværn
  • 6-8 kviste timian
  • skal af 1 citron
  • olivenolie
  • 6 fed hvidløg med skræl
  • 4 dl hvidvin
  • lidt vand

Sådan laver du Gnocchi

1. Skrab kartoflerne godt, men lad skrællen blive på. Kog dem i ca. 45 minutter ved svagt blus, til de er møre, men de må ikke briste. Si vandet fra, og pil kartoflerne, mens de stadigvæk er varme. Kom dem i en sigte, så de er helt tørre.

2. Pres til mos gennem en gammeldags kartoffelpresser. Pres dem direkte ud på køkkenbordet, og bland så med mel, æg og salt. Tilsæt melet lidt efter lidt. Når dejen er blød, men kan formes, er den klar.

3. Rul dejen sammen til en pølse på et meldrysset bord, og skær i 1,5 cm tykke skiver. Skær skiverne i tern, og rul derefter ternene let hen over sig selv. Læg dem i en meldrysset bakke, til de skal tilberedes.

4. Kog dem i letsaltet spilkogende vand, til de smutter op til overfladen. Det tager mellem 5 og 8 minutter. De skal være al dente som pasta.

5. Vend dem i en skål med små smørklatter, hvidløg, basilikum, salt og peber. Vend rundt, til smørret smelter, og anret på tallerken. Gnocchi skal selvfølgelig koges umiddelbart før servering, så de er rygende varme.

Sådan laver du lammekrone

1. Skær ned i kronen ved benene, og split den lidt ad. Gnid med salt, peber, timian og citronskal. Smør bradepanden med olie, og læg kronen i.

2. Knus hvidløgsfeddene med skræl med den flade side af en kniv, og fordel dem i bradepanden. Sæt ovnen på 200 grader. Hæld hvidvin og lidt vand i bunden af bradepanden, og sæt lammet i ovnen. Steg i 10 minutter, skru ned til 180 grader, og steg yderligere 20-25 minutter. Hæld lidt af skyen over, mens kronen steger.

3. Tag kronen ud af ovnen, og lad kødet trække 10 minutter. Sigt skyen over i en lille gryde, og monter med et par klatter koldt smør. Skær kronen ud, og anret med gnocchi, sky og hvidløg. Server svampericotta ved siden af.

LÆS OGSÅ: Gnocchi med basilikumpesto

LÆS OGSÅ: Gnocchi bagt med taleggio og gremolata

LÆS OGSÅ: Lammemørbrad med grillede asparges og sauce verde