Hjemmelavet gnocchi-pasta.
SPONSORERET indhold

Gnocchi med basilikumpesto

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fnuglette og lækre gnocchi, der nærmest smelter på tungen. De hjemmelavede gnocchi smager vidunderligt, og bestemt anderledes end de færdigkøbte. Perfekt base for den lækre cremede pesto.

Foto: Stine Christiansen Skovdal
21. apr. 2017 | Opskrift | ALT for damerne
Gnocchi til 4 personer | Total: 2 timer

Ingredienser

Gnocchi:
1½ kg kartofler, ikke nye, gerne en melet sort som King Edward
2 æggeblommer fra XL-æg
150 g hvedemel tipo 00, og lidt ekstra til at drysse på bordet
1 strøget tsk havsalt

Basilikumpesto:
60 g pinjekerner
1 stort bundt basilikum, ca 3 dl
ca. 50 g parmesan, revet
1 fed hvidløg
ca 1½ dl olivenolie
salt og friskkværnet peber

Sådan laver du gnocchi

Sådan laver du gnocchi:

1. Varm ovnen op til 200 grader. Skrub kartoflerne, læg dem i en stor bradepande, og lad dem bage i 1 time, eller indtil de er møre. Lad dem køle langsomt af, og skrab det bløde kartoffelkød ud. 

2. Mos kartoflerne grundigt, og saml kartoffelmosen på et stort spækbræt eller en skål med lave sider, og lav en fordybning i midten. Hæld æggeblommerne og melet i sammen med havsalt. Brug fingrene til forsigtigt at vende det hele sammen.

PRØV OGSÅ: Bred pasta med karamelliserede løg, irsk spinat

3. Ælt det ikke for meget, for så skal du bruge ekstra mel, og det gør gnocchierne for tunge og kompakte. Del dejen i fire dele, og rul hver del til en pølse på ca. 2 cm tykkelse. Skær hver pølse i stykker af 2-3 cm. Lad gnocchierne stå på køkkenbordet, imens pestoen laves.

Pesto:
1. Rist pinjekernerne på en tør pande.Bland dem med basilikum, parmesan, hvidløg og olivenolie i foodprocessoren, eller brug en stavblender, og blend til en cremet pesto.

2. Smag til med salt og peber. Sæt en stor gryde saltet vand over, og når vandet koger, dumpes ca. ¼ af gnocchierne ned. De skal blot have et par minutter og kommer op til overfladen, når de er færdige. Brug en hulske til at tage dem op, og læg dem på et fad.

3. Når alle gnocchierne er færdige, vendes de med pestoen og serveres med det samme.

Anbefalet til dig