Opskrift på stegte grønne ris
Foto: Andreas Wiking Stegte grønne ris

Opskrift på stegte grønne ris

Stegte grønne ris

printer Print
plate 4

1 hakket løg
1 courgette
2 tsk olivenolie
300 g kogte ris
150 g snittede sukkerærter
1 bakke spinat
2 æg
4 spsk soyasauce
1 tsk sesamolie
salt, friskkværnet peber
grov paprika
1 bdt fintsnittede forårsløg
koriander

Servering:
300 g foccaciabrød.

Energi pr. person:
450 Kcal
Fedt:
18 %
Protein:
17 %
Kulhydrat:
65 %

Sådan gør du

Sautér løg og courgette i en stor sauterepande i olie 4-5 minutter. Bland risene ved og rist videre i yderligere nogle minutter, før sukkerærter og spinat blandes i og sauteres med 2-3 minutter.

Pisk æggene med soyasauce, sesamolie samt salt og peber. Hæld æggemassen over fyldet i panden og steg videre under omrøring. Brug evt. en gaffel, så æggemassen fordeles og binder ris og grønt sammen.

Drys med forårsløg og servér med koriander og brød.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risretter, Asiatisk mad, Vegetarisk og Hovedret