Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på stegte, grønne tomater
Stegte, grønne tomater

Opskrift på stegte, grønne tomater

Stegte, grønne tomater

Husker du filmen? Her kan du smage på den famøse ret.

20 minutter
Print
2

800 g grønne tomater
100 g mel
2 æg
250 g rasp
1 tsk salt
1 tsk peber
3 dl planteolie
2 dl skyr eller crème fraiche
1 fed hvidløg, revet
1 tsk salt
400 g spinatblade, skyllet.
Tilbehør: kylling eller fisk.

Sådan laver du stegte, grønne tomater

Skær de grønne tomater i skiver på 1 cm. Pisk æggene sammen i en skål, hæld mel i en anden skål og bland rasp sammen med salt og peber i en tredje. Vend de grønne tomater først i mel, så i æg og til sidst i rasp.

Varm planteolie op i en pande. Friter de stegte tomater lidt ad gangen i den hede olie til de er gyldne (det tager 2-3 min. når olien har den rette temperatur). Dryp de færdige tomatskiver af på køkkenrulle og drys dem med lidt salt.

Bland skyr/cremefraiche og hvidløg sammen. Smag til med salt.

Servér de stegte tomater med dressing og spinatblade. Gerne sammen med et stykke stegt fisk eller kylling.

Prøv også pitabrød margharita

Se, hvad vi ellers skriver om: Vegetarret, Dansk mad, Vegetarisk og Tilbehør