
Tærte med græskar og gedeost
Når efteråret kommer, er det vidunderligt at hygge inden døre med god mad og stearinlys. Prøv opskriften på denne skønne tærte fyldt med græskar og gedeost, der er perfekt til en skøn middag. Her får du en virkelig god opskrift på græskartærte med gedeost.
preparation
Tilberedelsestid: 30 minutter
cooking
Arbejdstid: 25 minutter
totaltime
Total: 55 minutter
plate
6 små tærter el. 1 stor
Ingredienser
Tærtedej:
200 g hvedemel
100 g koldt smør i tern
1 knivspids cayennepeber
1 æggeblomme
1-2 spsk. koldt vand
Fyld:
3 spsk. olivenolie
1 skalotteløg i tern
350 g butternut squash el. græskar skåret i 1-2 cm tern
2 tsk. hakket timian
150 g smuldret gedeost
100 g semidried tomater i olie
2 dl fløde
2 æg
2 spsk. hakket purløg
salt, peber
Sådan gør du:
- Blend mel, smør og cayennepeber i en foodprocessor, til det er som krummer. Tilsæt æggeblomme og 1-2 spsk. koldt vand.
- Blend, til dejen har samlet sig. Form dejen til en kugle, og pak den i køkkenfilm. Læg den på køl i 30 min.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord. Kom dejen i en smurt tærteform.
- Forbag tærterne på 190 gr. i 10-12 min. Afkøl tærten på en bagerist.
- Tilbered fyldet ved at opvarme olien på en pande, og svits skalotteløg heri.
- Tilsæt græskar, og steg ved svag varme, til græskarret er mørt og let brunet i 10-15 min. Rør ofte i panden, så det ikke brænder på. Tilsæt timian, og steg i yderligere nogle minutter.
- Kom græskarfyldet i tærteformene sammen med semidried tomater og gedeost. Pisk fløde og æg sammen.
- Pisk hakket purløg, salt og peber i. Hæld æggemassen over tærterne.
- Bag tærterne i 25-30 min., indtil de er faste og gyldne. Afkøl dem let før servering.
Efterårets bedste retter med græskar
Se, hvad vi ellers skriver om: Aftensmad, Tærte, Græskar, Halloween-mad og Hovedret
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: