Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på tarteletter med blå ostesauce, rosenkål og røget laks
Foto: Chris Tonnesen

Opskrift på tarteletter med blå ostesauce, rosenkål og røget laks

Tarteletter med blå ostesauce, rosenkål og røget laks

Giv dine tarteletter en opgradering, og fyld dem med en mild blå ostesauce i stedet for den traditionelle hvide sauce.

4 personer
Print

Af Frantz Maurice Scott Lundby

50 g smør
½ dl mel
7 dl mælk
1 dl hvidvin
150 g blåskimmelost
salt og peber
200 g rosenkål
20 g pinjekerner
75 g pancetta
4 skiver røget laks
8 tarteletter
evt. friske krydderurter

Sådan gør du

Varm smør op i en gryde, og kom mel i. Bag en sauce op med mælk og hvidvin. Smelt den blå ost i saucen, og smag til med salt og peber.

Skær rosenkål i kvarter, og steg dem i smør på en pande med salt og peber.

Rist pinjekerner gyldne på en varm tør pande. Og steg pancetta sprødt på en tør pande. Læg det på fedtsug-ende papir.

Skær laks i stykker. Rør det sammen med rosenkål i den milde ostesauce. Lun tarteletterne, og fyld saucen heri.

Pynt med pinjekerner, pancetta og eventuelt friske krydderurter.

Se, hvad vi ellers skriver om: Tarteletter, Laks, Påskefrokost, Hovedret og Frokost