-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Stroganoff med kartoffelselleri-mos og estragon
3
Ingredienser
- 500 g kartofler
- 400 g knoldselleri
- 25 g smør
- 2 dl mælk
- salt, peber og lidt revet muskatnød
- 1 løg
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 50 g bacon, skåret i små tern
- 1 tsk tomatpure
- lidt olivenolie til stegning
- 500-600 g oksemørbrad, skåret i strimler af ca. ½ cm x 4 cm
- salt og peber
- 1½-2 tsk paprika
- 1 dl hvidvin
- 1½ dl piskefløde
- 200 g champignoner
- 2 tomater
- 3 kviste estragon, bladene heraf.
Sådan gør du
- Skræl kartofler og knoldselleri. Skær dem i grove tern, og kog dem i vand uden salt, indtil de er møre. Hæld vandet fra og mos kartofler og selleri. Rør mosen med smør skåret i tern og mælk, indtil du synes konsistensen er, som den skal være. Krydr mosen med salt, peber og lidt revet muskatnød.
- Snit løget i små tern, og snit champignonerne i skiver.
- Skær tomaterne i kvarte, fjern kernerne og skær tomaterne i strimler.
- Kom lidt olivenolie på en pande og steg løg, bacon og champignon, indtil det er mørt og let gyldent. Tilsæt tomatpure og steg fortsat nogle minutter. Tilsæt paprika og tag det af panden. Kom lidt ekstra olivenolie på panden og steg oksekødet i strimler ved høj varme, så det bliver brunet hurtigt.
- Krydr med salt, peber og paprika. Kom hvidvin og lidt fløde på panden og kog det, til det bliver let cremet i konsistensen. Tilsæt champignon og tomat og varm det igennem. Krydr saucen med salt og peber og evt. ekstra paprika.
- Server stroganoff med kartoffel-sellerimos og et drys frisk estragon.